Opskrift
Koldhævet Grunddej
Koldhævet grunddej giver et smagfuldt og aromatisk brød af 100 % stenformalet mel. Opskriften kan bruges til både brød, sandwichboller og morgenstykker.
Giver 1.000 g færdig dej.
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser sammen i en røre-maskine og ælt dejen langsomt i 6 minutter, herefter æltes dejen i 8 min ved høj hastighed.
Dejen stilles til modning i stuetemperatur i
2-3 timer og sættes herefter på køl natten over.
Dagen efter er dejen klar. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Herefter kan dejen ”hakkes” ud i ønskede størrelser.
Indsættes direkte i en forvarmet ovn ved 220º, brødet bages i 30-40 min, sandwichboller/morgenstykker bages i ca. 20 min.
Brød 800 g – Sandwichbolle 14 0g – Morgenstykke 80 g
Print opskrift