Opskrift
Basis Rugbrød
Basis rugbrødet giver et blødt og lækkert rugbrød med masser af kornsmag. Blandingen er 100% økologisk og gør rugbrødsbagning let – uden at gå på kompromis med kvalitet.
Fremgangsmåde:
Alle ingredienser røres grundigt sammen, fyldes i en bageform (ca. 1,5-2 L) og stilles til hævning ca. 1 time ved stuetemperatur.
Bages ved 180º varmluft i ca. 1 time (eller til en kernetemperatur på 96º).
Basis-rugbrød med surdej:
Basis-rugbrød kan også bages med surdej. Erstat blot gæren med 150 g aktiv/bageklar surdej (rug eller hvede) og brug gerne ca. 29 grader varmt vand. Følg i øvrigt opskriften. Når dejen er hældt i formen skal den hæve ca. 15-20 % (typisk 1-2 cm). Tiden afhænger af rumtemperatur og surdejsaktivitet, men hævetiden er ofte mellem 2 og 4 timer.
Hæver din dej for kort tid, vil brødet sprække i toppen under bagning. Hæver dejen for lang tid vil den falde sammen i toppen og midten af brødet vil forblive ubagt.
God fornøjelse
Print opskrift