fbpx
Opskrift

Rugbrødslagkage

Sønderjysk rugbrødslagkage med solbær og hvid chokolade, en uundværlig klassiker på det sønderjyske kaffebord! Hvis du er en af dem som tænker ”Ejha – rugbrød i kage” så giv den en chance. Her i opskriften bruges der softkernerugbrød, fordi kernerne er med til at give en god struktur og konsistens i bundene. Du kan dog sagtens bruge Basis-Rugbrødsblandningen uden kerner. God fornøjelse!

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader, varmluft. Find to skåle frem og del æggene i hhv. hvider og blommer. I skålen med æggeblommer kommes sukkeret i og det piskes sammen til det er lyst og luftigt masse (til alt sukkeret er opløst). Smuldrer rugbrødet, eller kør det til krummer i en foodprocessor. Kom det op i skålen med æggeblommerne sammen med mandelmel, maizena, kakao, bagepulver og salt. Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i æggeblomme/mel-massen af flere omgange. Bag i 30-35 min. Afkøl bunden helt inden de flækkes over i to.

Til cremen smeltes den hvide chokolade over vandbad, og afkøles. Pisk fløden og vaniljesukker til en let skum, og vend den afkølede hvide chokolade i. Det er vigtigt at den hvide chokolade er afkølet så meget som muligt, ellers vil chokoladen størkne og gøre flødeskummet grynet.

Del lagkagebunden i to, og smør et generøst lag solbærsyltetøj på, samt halvdelen af flødeskummet. Læg den sidste bund ovenpå og smør igen et lag solbærsyltetøj. Kom resten af flødeskummet på. Pynt evt. Med hvid chokolade, friske solbær eller noget fint bronzestøv og server med en god kop kaffe. Velbekomme.

Print opskrift

Bestil til opskriften

Økologisk Softkernerugbrød – 500 g

26,95 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Økologisk Basis-rugbrød – 500 g

26,95 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv