Vi åbner dørene og inviterer dig med på rejsen Fra Muld til Mund – Kom en tur på landet til Mejnerts Dagen 2025 søndag d. 18. maj 10-16. Læs mere her

Opskrift

Karamel Cheesecake

Opskriften på Karamel Cheesecake  er udviklet af Amanda Bonde Jacobsen, Astrid Gaardsdal og Ninna Eva Alexandersen, studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus.

En Cheesecake med nøddekrokant og Karamelsauce på toppen. Bunden er fyldt med mel fra Mejnerts, og både økologisk Hvedeklid og Økologisk Karamelrug bidrager til en unik smag, struktur og næring.

Sådan laver du Karamel Cheesecake

Cheesecakebund

Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en røreskål og tilsæt derefter det bløde smør og olie. Rør det hele sammen til en ensartet masse.

Beklæd en springform på 18-24 cm i diameter med bagepapir i bunden og fordel cheesecakebunden i formen. Sørg for at presse det hele godt sammen.

Bag bunden i ovnen i 8 minutter og lad den derefter køle af til stuetemperatur.

 

Nøddekrokant

Smelt sukker ved lav varme i en tykbundet gryde. Hak i mellemtiden hasselnødderne groft.

Når sukkeret er helt smeltet tilsættes de grofthakkede nødder. Rør godt rundt i sukkermassen så nødderne dækkes.

Hæld massen ud på et bagepapir og lad det køle ned til det er hårdt.

Hak nøddekrokanten ud til mundrette stykker.

Fordel det herefter ud på den bagte bund.

 

Flødeostcreme

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.

Varm mælken i en lille gryde og tag den af varmen inden det når kogepunktet.

Klem vandet ud af husblassen og opløs det i den varme mælk. Lad det køle af til det er lillefingervarmt.

Pisk fløden til en let pisket skum.

Pisk i anden skål flødeost, honning og vaniljesukker sammen, pisk herefter mælkeblandingen stille i.

Vend forsigtigt flødeskummen i flødeosten med en dejskraber.

Fordel flødeostecremen ovenpå bunden.

Stil cheesecaken på køl til den sætter sig.

 

Karamelsovs

Smelt sukker ved lav varme i en tykbundet gryde, undlad at røre i massen.

Herefter tilsættes fløden stille under omrøring, til man får en ensartet masse. Smag evt. til med mere salt.

Når karamelsovsen er kølet ned til lillefingervarme, hældes det over kagen.

 

Pynt

Pynt af med finger og evt. overskydende nøddekrokant.

Print opskrift

Bananpandekager med hvedeklid og karamelliserede æbler

Opskriften på Bananpandekager er udviklet af Celine Holst Elkjær, Emilie Ellingesøe, Jakob Strandby & Janni Pilskov – Studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus.  Bananpandekager Blend alle ingredienser sammen i en blender til massen er uden klumper og lad pandekagedejen stå på køkkenbordet i 10 minutter og samle sig. Opvarm en pande med olie eller...

Kardemommesnurrer

Søde og smagsfulde kardemommesnurrer, som er bagt med vores økologiske Hvedemel Fint og Karamelrug. Karamelrugen er ristede og maltede rugkerner, så selvom disse kardemommesnurrer er en lækker og sød kage, så er der også 150g rugmel med en masse fuldkorn og nærring…og ikke mindst en unik smag.   Sådan bager du kardemommesnurrer Hæld kold mælk...

Cookies med Karamelrug

Disse lækre og store cookies bliver sprøde udenpå og bløde indeni. De får en helt særlig og fyldig smag, blandt andet fordi vi har tilføjet vores karamelrug, som er en lys maltmel. Vores Karamelrug differentierer sig fra andet maltmel, ved at være på rugkerner, og så er de maltet med rugens egen sukker og giver...