Opskrift
Karamel Cheesecake
Opskriften på Karamel Cheesecake er udviklet af Amanda Bonde Jacobsen, Astrid Gaardsdal og Ninna Eva Alexandersen, studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus.
En Cheesecake med nøddekrokant og Karamelsauce på toppen. Bunden er fyldt med mel fra Mejnerts, og både økologisk Hvedeklid og Økologisk Karamelrug bidrager til en unik smag og struktur og næring.
Sådan laver du Karamel Cheesecake
Cheesecakebund
Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en røreskål og tilsæt derefter det bløde smør og olie. Rør det hele sammen til en ensartet masse.
Beklæd en springform på 18-24 cm i diameter med bagepapir i bunden og fordel cheesecakebunden i formen. Sørg for at pres hele det godt sammen.
Bag bunden i ovnen i 8 minutter og lad den derefter køle af til stuetemperatur.
Nøddekrokant
Smelt sukker ved lav varme i en tykbundet gryde. Hak i mellemtiden hasselnødderne groft.
Når sukkeret er helt smeltet tilsættes de grofthakkede nødder. Rør godt rundt i sukkermassen så nødderne dækkes.
Hæld massen ud på et bagepapir og lad det køle ned til det er hårdt.
Hak nøddekrokanten ud til mundrette stykker.
Fordel det herefter ud på den bagte bund.
Flødeostcreme
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
Varm mælken i en lille gryde og tag den af varmen inden det når kogepunktet.
Klem vandet ud af husblassen og opløs det i den varme mælk. Lad det køle af til det er lillefingervarmt.
Pisk fløden til en let pisket skum.
Pisk i anden skål flødeost, honning og vaniljesukker sammen, pisk herefter mælkeblandingen stille i.
Vend forsigtigt flødeskummen i flødeosten med en dejskraber.
Fordel flødeostecremen ovenpå bunden.
Stil cheesecaken på køl til den sætter sig.
Karamelsovs
Smelt sukker ved lav varme i en tykbundet gryde, undlad at røre i massen.
Herefter tilsættes fløden stille under omrøring, til man får en ensartet masse. Smag evt. til med mere salt.
Når karamelsovsen er kølet ned til lillefingervarme, hældes det over kagen.
Pynt
Pynt af med finger og evt. overskydende nøddekrokant.
Print opskrift