Opskrift
Kartoffel-porre-suppe med rugknas
Fremgangsmåde:
Skær kartofler og løg i tern og porre i ringe (ca. 1 cm tykke). Opvarm gryden og brun grøntsagerne heri.
Tilsæt bouillon og vanilje. Hold evt. en smule af bouillonen tilbage – det kan bruges til at justere konsistensen på suppen til slut. Lad det koge til kartoflerne er møre (ca. 20 min.).
blend nu suppen med piskefløde og smag til med citron, salt og peber.
Tilbehør:
Timian-olie:
Bland ingredienserne og smag til med salt.
Rugknas:
Hak rugbrød og græskarkerner. Læg det på en bageplade (med bagepapir) og fordel en passendemængde kværn-salt og olie udover. Rist det i ovnen ca. 20 min. ved 200 grader – vend i det et par gange undervejs.
Evt.
Steg baconternene sprøde på en pande.
Print opskrift