Opskrift
Bløde Juleboller
Lun mælken på mellem-lav varme til den er fingerlun. Sluk for blusset og lad gryden stå på eftervarmen. Kom smørret op i gryden og rør rundt til smørret er smeltet sammen med mælken. Hold øje med, at det ikke bliver for varmt!
Når smørret er smeltet tages gryden af varmen og gæren smuldres i og røres ud. Kom de to æg og sukkeret i og rør ud.
Kom ølandshvedemel sigtet i sammen med vanilje, kardemomme, appelsinskal og salt. Rør det godt sammen. Kom 200 g hvedemel type 00 i og ælt det godt sammen i skålen. Vend dejen ud på bordet og ælt eventuelt mere mel ind i dejen. Læg mærke til om dejen er blød og smidig, hvis den er det, skal der ikke mere mel i. Kom dejen i en ren skål og lad den hæve i 45-60 min.
Imens, dejen hæver skæres nougaten i skiver á ½ cm i tykkelsen, måske tykkere hvis man føler for det …
Når dejen er hævet vendes den ud på bordet og hakkes ud i små klumper á 80 g stykket. Kom nougat i midten, fold dejen sammen og tril til en bolle. Kom dem på en bageplade med bagepapir og hæv i 45 min. Bag ved 180 grader alm. Ovn i 16-18 minutter. Nydes lune og gerne med et generøst lag smør.
Print opskrift