fbpx
Opskrift

Julesnurrer med marcipan

Julen sig nærmer og julehyggen er flyttet ind i! Julesnurrerne her passer perfekt til den mørke tid, hvor der ikke spares på noget.

Fremgangsmåde:

Start med at lune mælken på mellem/lav varme – indtil den er fingerlun. Sluk for blusset og lad gryden stå på eftervarmen. Kom smørret op i gryden og rør rundt til smørret er smeltet sammen med mælken. Hold øje med, det ikke bliver for varmt!

Når smørret er smeltet tages gryden af varmen og gæren smuldres i og røres ud. Kom de to æg og sukker i og rør ud.

Tilsæt ølandshvedemel sigtet sammen med vanilje, kardemomme og salt. Rør det godt sammen. Start så med at komme 150 g hvedemel type 00 i og ælt det godt sammen i en skål. Vend dejen ud på bordet og ælt det sidste mel ind i dejen. Læg mærke til om dejen er blød og smidig, hvis den er det skal der ikke mere mel i. Kom dejen i en ren skål og lad den hæve i 45-60 min.

Imens dejen hæver laves remoncen. I en skål rives appelsinskal og marcipan, som blandes med smør, nellike og vanilje. Nougaten skal først rives over når fyldet lægges på dejen.

Vend dejen ud på bordet og rul den ud i en firkant med (tykkelse 0,5 cm). Smør remoncen jævnt ud over dejen og riv til sidst nougaten over så det er jævnt fordelt.

Fold dejen sammen på midten ved at folde den ene halvdel over den anden.  Rul forsigtigt dejen lidt ud igen. Skær strimler på ca. 3 cm, sno dem og form til snurrer (se evt. video nedenfor). Kom dem på en bageplade med et rent viskestykke over.

Efterhæv i 60 min.

Pensel snurrerne og drys med perlesukker. Bag ved 175 grader varmluft i 16-18 min. Hold øje med dem da ikke alle ovne er ens.

Print opskrift

Økologisk mel til opskriften

Økologisk Ølandshvedemel Sigtet

Ølandshvedemel Sigtet er desværre udsolgt indtil næste høst, og er først klar til formaling til midt/slut oktober 2025.   De hele ølandshvedekerner er stenformalet, hvorefter de største kim- og skaldele er sigtet fra. Giver en skøn smag til dit bagværk.

37,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Hvedemel Sigtet

Økologisk Hvedemel Sigtet giver en aromatisk og kornfyldt smag til dit bagværk, den er sigtet for de største kim- og skaldele, hvilket giver den sigtede hvedemel et lettere opbag.

25,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Type 00 Hvedemel

Type 00 egner sig godt til alt bagværk og sikre et stærkt opbag og en luftig krumme. Samtidig kan Type 00 være en rigtig god sikkerhed, når der bages brød med mange kerner og fuldkorn.

38,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder

Flere dejlige juleopskrifter med økologisk mel

Bløde Juleboller

Lun mælken på mellem-lav varme til den er fingerlun. Sluk for blusset og lad gryden stå på eftervarmen. Kom smørret op i gryden og rør rundt til smørret er smeltet sammen med mælken. Hold øje med, at det ikke bliver for varmt! Når smørret er smeltet tages gryden af varmen og gæren smuldres i og...

Brunkager med Karamelrug

Opskriften på Brunkager med Karamelrug er udviklet af  Anja Malle.   I vores opskrift på lækre og sprøde brunkager til julens småkagedåse, har vi tilføjet vores økologiske Karamelrug. Det giver en helt særlig smag til brunkagerne.   Sådan bager du dine Brunkager Varm sirup, smør og sukker til sukkeret er opløst og tag gryden af...

Juleknapper

Sprøde julesmåkager med det blødeste julehjerte. Juleknapper er et hit på småkagefadet og forsvinder næsten lige så hurtigt, som du kan nå at ligge dem på. Opskriften er udviklet med Hvedemel Sigtet, som giver kagerne et sprødt bid og en kornfuld smag. God fornøjelse.   Fremgangsmåde Tag smørret ud af køleskabet. Den må gerne være...

100% økologisk

Vi dyrker alt vores korn selv, på vores egne økologiske marker. Det bedste udvælges til møllen der stenformaler det skånsomt på en stenkværn. Læs mere om vores økologiske værdier her

Stenformalet mel

Alt vores mel er formalet skånsomt på en stenkværn. Det giver mel der er fyldt med smag, struktur og de naturlige vitaminer og mineraler.

Cirkulær produktion

Fordi vi selv producerer hele vejen Fra Muld til Mund, kan vi sørge for en så cirkulær produktion som muligt. Produktionen forsynes blandt andet med strøm fra solceller på gårdens mange tage.

Vores poser er genanvendelige

Folieposerne kan genanvendes som blød plast. De beskytter melet og holder på smagen. Læs mere om hvorfor vi har valgt en foliepose her, for det er der mange fornuftige grunde til.