fbpx
Opskrift

Grøn kartoffelsalat med Hokkaido, feta og pinjekerner

Opskriften på grøn kartoffelsalat er udviklet af Celine Holst Elkjær, Emilie Ellingesøe, Jakob Strandby & Janni Pilskov – Studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus. 


Grøntsager

Tænd ovnen på 220 grader varmluft

Kartofler skrubbes rene for jord og koges til møre (ca 20-25 min)

Hokkaido skrælles og skæres i mundrette tern – 2×2 cm. Fordel ternene på en bageplade beklædt og bagepapir. Vend dem med 1 spsk olie og krydr med 1 tsk fint salt.

Når kartofler og hokkaido er færdigtilberedte sættes de til afkøling. Imens forberedes pesto.

Grønkålspesto

Rist alle pinjekernerne på en varm pande til de er gyldne (både til pesto og topping)

Kom alle ingredienserne i en blender (gem lidt pinjekerner til at pynte af med)

Blend ingredienserne til det har en grov pestokonsistens

Smag pestoen til med salt, peber, citronsaft og citronskal efter ønske.

Anretning

Halver de kogte kartofler og vend dem sammen med pestoen og den bagte hokkaido.

Anret salaten i en skål smuldr feta udover samt drys med de resterende ristede pinjekerner.

Velbekomme.

Print opskrift