Opskrift
Grøn kartoffelsalat med Hokkaido, feta og pinjekerner
Opskriften på grøn kartoffelsalat er udviklet af Celine Holst Elkjær, Emilie Ellingesøe, Jakob Strandby & Janni Pilskov – Studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus.
Grøntsager
Tænd ovnen på 220 grader varmluft
Kartofler skrubbes rene for jord og koges til møre (ca 20-25 min)
Hokkaido skrælles og skæres i mundrette tern – 2×2 cm. Fordel ternene på en bageplade beklædt og bagepapir. Vend dem med 1 spsk olie og krydr med 1 tsk fint salt.
Når kartofler og hokkaido er færdigtilberedte sættes de til afkøling. Imens forberedes pesto.
Grønkålspesto
Rist alle pinjekernerne på en varm pande til de er gyldne (både til pesto og topping)
Kom alle ingredienserne i en blender (gem lidt pinjekerner til at pynte af med)
Blend ingredienserne til det har en grov pestokonsistens
Smag pestoen til med salt, peber, citronsaft og citronskal efter ønske.
Anretning
Halver de kogte kartofler og vend dem sammen med pestoen og den bagte hokkaido.
Anret salaten i en skål smuldr feta udover samt drys med de resterende ristede pinjekerner.
Velbekomme.
Print opskrift