fbpx
Opskrift

Bananboller med chokolade og Karamelrug

Opskriften på Bananboller med chokolade og Karamelrug er udviklet af Emma Kidmose, Nicoline Bøgh, Simon Grønning og Lærke Fan Møller Abel, studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus.

En virkelige nem snack bolle, med kun 4 ingredienser.

Bananboller med chokolade og Karamelrug er en fantastisk snack til madpakken, familieudflugten og i hverdagen.

Chokolade og banan er fantastiske sammen, men der er tilføjet den unikke smag fra vores økologiske Karamelrug. Det er en lys maltmel, der er baseret på rug. De økologiske rugkerner er ristet skånsomt, her omdannes stivelsen til naturligt sukker og derfor har Karamelrug noter af karamel, samtidig med at den bevarer den skønne duft og smag fra rug. Kernerne er stenformalet hele og bevarer derfor smag, struktur og næring fra hele kernen.

 

Sådan laver du Bananboller med Karamelrug

Start med at forvarme ovnen til 180 grader varmluft.

Derefter skræller du bananerne og de moses i en skål med en gaffel eller en elpisker.

De moste bananer blandes nu med de finvalsede havregryn og den økologiske Karamelrug.

Til sidst hakkes den mørke chokolade i mindre stykker, grovhed efter ønske. Chokoladen tilføjes nu til dejen.

Rør dejen godt til en ensartet masse og form til små boller ved hjælp af en ske, da dejen er klistret.

 

Bollerne bages i ca. 25 minutter.

Print opskrift

Økologisk Karamelrug

Økologisk Karamelrug er en lys maltmel som er lavet af vores egne maltede og ristede økologiske rugkerner. Når rugkernerne bliver maltet omdannes stivelsen til sukker. Det er derfor rugkernens eget naturlige sukker der gør at vores Karamelrug har en sødme og noter af karamel.

Cookies med Karamelrug

Disse lækre og store cookies bliver sprøde udenpå og bløde indeni. De får en helt særlig og fyldig smag, blandt andet fordi vi har tilføjet vores karamelrug, som er en lys maltmel. Vores Karamelrug differentierer sig fra andet maltmel, ved at være på rugkerner, og så er de maltet med rugens egen sukker og giver...

Granola med Karamelrug

Brug den på yoghurt, skyr eller desserter. Granola med Karamelrug er fyldt med smag, blandt andet fra vores økologiske Karamelrug. Det er en lys maltmel og er helt unik i sin smag med en naturlig sødme og noter af karamel.   Sådan laver du granola med Karamelrug Hak mangler og hasselnødder groft og bland det...