Opskrift
Bananboller med chokolade og Karamelrug
Opskriften på Bananboller med chokolade og Karamelrug er udviklet af Emma Kidmose, Nicoline Bøgh, Simon Grønning og Lærke Fan Møller Abel, studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus.
En virkelige nem snack bolle, med kun 4 ingredienser.
Bananboller med chokolade og Karamelrug er en fantastisk snack til madpakken, familieudflugten og i hverdagen.
Chokolade og banan er fantastiske sammen, men der er tilføjet den unikke smag fra vores økologiske Karamelrug. Det er en lys maltmel, der er baseret på rug. De økologiske rugkerner er ristet skånsomt, her omdannes stivelsen til naturligt sukker og derfor har Karamelrug noter af karamel, samtidig med at den bevarer den skønne duft og smag fra rug. Kernerne er stenformalet hele og bevarer derfor smag, struktur og næring fra hele kernen.
Sådan laver du Bananboller med Karamelrug
Start med at forvarme ovnen til 180 grader varmluft.
Derefter skræller du bananerne og de moses i en skål med en gaffel eller en elpisker.
De moste bananer blandes nu med de finvalsede havregryn og den økologiske Karamelrug.
Til sidst hakkes den mørke chokolade i mindre stykker, grovhed efter ønske. Chokoladen tilføjes nu til dejen.
Rør dejen godt til en ensartet masse og form til små boller ved hjælp af en ske, da dejen er klistret.
Bollerne bages i ca. 25 minutter.
Print opskrift