fbpx

Rugens rejse fra Muld til Mund

Vi elsker vores danske rugbrød, og vi elsker smagen af rug! Samtidig er rugen en fantastisk dansk afgrøde! Det er en stabil afgrøde, på trods af vejr og vind. Det betyder mere mad og mindre spild når vi høster.

Rug smager godt, mætter godt og er fyldt med vitaminer og mineraler.

Her på siden dykker vi ned i rugens rejse, fra Muld til Mund. Du lærer lidt om rugens fordele, finder inspiration til at bruge rugen til meget mere end rugbrød, og en forståelse for hvilken rugmel du kan bruge til hvad

Det er fantastisk at dyrke den danske økologiske rug. Den står flot og højt på marken, har en smuk farve, og så giver den bare så meget mening at dyrke i det danske klima. - Kasper Mejnertsen, ejer og driftleder Mejnerts Landbrug

Formalingsgrader af rug

Skal du bruge rugmel fuldkorn eller rugmel sigtet? Dyk ned i de forskellige formalingsgrader af rugen, og forstå forskellen mellem de forskellige meltyper. LÆS MERE HER

Produkter med dansk økologisk rug

Økologisk Karamelrug

Økologisk Karamelrug er en lys maltmel som er lavet af vores egne maltede og ristede økologiske rugkerner. Når rugkernerne bliver maltet omdannes stivelsen til sukker. Det er derfor rugkernens eget naturlige sukker der gør at vores Karamelrug har en sødme og noter af karamel.

45,00 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Rugmel fuldkorn

Økologisk rugmel er den hele rugkerne, formalet på stenkværn. Alle kim og skaldele er bevaret, hvilket giver dig et 100% fuldkorns-produkt. Fuldkorns-mel bidrager med en dyb kornsmag og et højt væskeoptag til dit bagværk.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Rugmel Sigtet

Økologisk Rugmel Sigtet er stenformalet rugmel, hvor de største kim- og skaldele er sigtet fra. Det gør at rugmelet får et lettere opbag, men stadig med masser af smag, en god struktur og godt med næringsindhold fra naturens side.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologiske Hele Rugkerner

Økologiske hele rugkerner renses og sorteres straks efter høst, hvorefter de ligges på lager. Kernen er ubehandlet og alle proteiner, vitaminer og smagsstoffer bevaret.

20,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologiske Rugkerner knækkede/valsede

Økologiske rugkerner knækkede/valsede er hele rugkerner der er nænsomt stenformalet på en af vores mindre stenkværne. I samme proces bliver nogle af rugkernerne knækkede i kværnen, andre valsede, deraf navnet knækkede/valsede.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder

Opskrifter med Rug og rugmel

Rug-Rugbrød

Opskrift på et skønt rugbrød med økologisk rugmel fra danske økologiske marker. Fyldt med kerner og klassisk godt dansk rugbrød.

Surdejsbrød med rug

Rugmel giver dit surdejsbrød en sødmefyldt afrunding og en smuk farve. Opskriften her indeholder et væld af gode tricks til at lykkes med en luftig krumme på dit surdejsbrød.

Softkernerugbrød - brødblanding

Nem opskrift på lækkert kernefyldt rugbrød, fordi de baserer på vores populære brødblanding Softkernerugbrød

Kartoffelporretærte med rugmel i tærtedejen

En skøn tærte hvor bunden er fyldt med smag og næring fra både rugmel og hvedekliden.

Knækbrød af 5-kerneblanding

Lækkert og nemt knækbrød med vores 5-kerneblanding, hvor der tilføjes rugmel fuldkorn og hvedemel fuldkorn.

Surdejspandekager

Brug din surdejsrest til fantastiske surdejspandekager, med smagen fra rugmel og ølandshvedemel.

Økologisk Karamelrug

Karamelrug er ristede maltede økologiske rugkerner. De giver farve og en helt unik smag til dit bagværk med en naturlig sødme og noter af karamel. Kan både bruges i brød, boller, kager, kiks osv. LÆS MERE OG KØB HER

Opskrifter med Karamelrug

Surdejsbrød med Karamelrug

Et fantastisk surdejsbrød med en masse unik smag. Ved at tilføje både Mariagertoba og vores karakteristiske Karamelrug får du et surdejsbrød som er fyldt med smag. Mariagertobaen i sig selv giver en fantastisk smag af brød og en lidt mørkere krumme. Sammen med vores Karamelrug får den også farve men samtidig en unik tilføjelse i...

Cookies med Karamelrug

Disse lækre og store cookies bliver sprøde udenpå og bløde indeni. De får en helt særlig og fyldig smag, blandt andet fordi vi har tilføjet vores karamelrug, som er en lys maltmel. Vores Karamelrug differentierer sig fra andet maltmel, ved at være på rugkerner, og så er de maltet med rugens egen sukker og giver...

Bananboller med chokolade og Karamelrug

Opskriften på Bananboller med chokolade og Karamelrug er udviklet af Emma Kidmose, Nicoline Bøgh, Simon Grønning og Lærke Fan Møller Abel, studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus. En virkelige nem snack bolle, med kun 4 ingredienser. Bananboller med chokolade og Karamelrug er en fantastisk snack til madpakken, familieudflugten og i hverdagen. Chokolade og banan...