fbpx
Opskrift

Brød med Rugmel Fuldkorn

Denne her opskrift er til det gode brød i hverdagen, hvor du får en fantastisk smag fra rugen!

Rugmel er noget vi alle mest forbinder med rugbrød. Rugmel giver dog en skøn smag af rug og en flot farve til de lysere deje.

I denne her opskrift har vi brugt Rugmel Fuldkorn, som udnytter alt smag, struktur og næring fra hele rugkernen. Rugmel Sigtet er også en skøn tilsætning til din favorit-opskrift, så brug endelig mere rugmel i de lyse deje.

Det her er en rigtig god hverdagsopskrift. En opskrift som er hurtig og nem at lave, og ikke kræver at du har en masse special-mel stående. Opskriften her er lavet med gær, så den er hurtig at gå til i en travl hverdag.

 

Sådan bager du et lyst brød med økologisk rugmel fuldkorn

Kom vandet i en skål og opløs gæren heri.

Tilsæt de øvrige ingredienser.

Det hele æltes godt sammen i en røremaskine. Du skal røre til dejen slipper skålens sider og er en sammenhængende dej.

Stil dejen til hævning under et klæde i 30 min.

Drys forsigtigt lidt mel på bordet og vend dejen ud på bordet.

Stræk forsigtigt dejen ud til et rektangel og fold herefter de to lange sider ind imod midten og vend brødet med samlingen nedad og lad det efterhæve i 30 min.

Bag brødet ved 180 grader varmluft. Brødet bages i ca. 25-30 min. til det er gyldent og gennembagt.

 

God bagning

Print opskrift

Økologisk stenkværnet rugmel – Fra Muld til Mund

Vi dyrker, høster og stenformaler dit økologiske rugmel – du bager.

Det er dét vi kalder Fra Muld til Mund.

Rugmel Fuldkorn, er hele den økologiske rugkerne, der er skånsomt formalet på stenkværn på vores egen mølle. Det betyder at alt fra den hele kerne er med i melet, og det er fyldt med smag, struktur og næring!

Økologisk Rugmel Fuldkorn

Vi elsker smagen af rug, og rugmel bruger vi oftest i skønne smagfulde rugbrød. Men vi kan bruge smagen af rug til meget mere, og bruge den til at give en skøn smag og farve i de lyse deje. Køb rugmel fuldkorn her

Økologisk rugmel og hvedemel til opskriften

Økologisk Hvedemel Sigtet

Økologisk Hvedemel Sigtet giver en aromatisk og kornfyldt smag til dit bagværk, den er sigtet for de største kim- og skaldele, hvilket giver den sigtede hvedemel et lettere opbag.

25,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Hvedemel Fint

Økologisk Hvedemel Fint er en unik kombination af god smag og styrke. Hvedemel fint er udviklet til brødbagning og er ideel til kager.

30,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Rugmel Sigtet

Økologisk Rugmel Sigtet er stenformalet rugmel, hvor de største kim- og skaldele er sigtet fra. Det giver et lettere opbag når du bruger rugmel i dit rugbrød og i de lyse deje.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder

Prøv også disse opskrifter med økologisk rugmel

Surdejsbrød med rug

Rugmel giver dit surdejsbrød en sødmefyldt afrunding og en smuk farve. Opskriften her indeholder et væld af gode tricks til at lykkes med en luftig krumme på dit surdejsbrød, men ingen regler uden undtagelser. Det er en del af charmen ved surdejsbagning. God fornøjelse med brødbagningen.   Fremgangsmåde: Bland vand, mel og surdej sammen til...

Rug-snack

Tryl dit hverdagsrugbrød om til den lækreste Rug-snack. Fantastisk i madpakken med lidt smør på toppen. Du kan lave Rug-snack af en hel portion rugbrødsdej eller du kan bruge en lille del, når du bager dit rugbrød. Følg opskrift og fremgangsmåde for ”Rug-rugbrød” og tilføj følgende til dejen:   FREMGANGSMÅDE: Rør dejen til fyldet er...

Kartoffelporretærte med soltørrede tomater og ost

Opskriften på Kartoffelporretærte med soltørrede tomater og ost er udviklet af studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus.  Tærtedejen Bland rugmel og hvedeklid i en skål og smuldr smørret ind i melblandingen. Saml herefter dejen med ægget og A38 og fordel straks dejen i en tærteform med en diameter på 23 cm. Forbag tærtebunden i en...

Rugens rejse Fra Muld til Mund

Hos Mejnerts dyrker og høster vi økologisk rug fra vores egne marker. Vi stenformaler den til rugmel på vores egen mølle. Alt sammen drives fra Viskingegården på Vestsjælland, så rejsen Fra Muld til Mund er kort! Læs mere om rugens rejse HER