Opskrift
Krydret Græskarbrød med Karamelrug
Opskriften på Krydret Græskarbrød med Karamelrug er udviklet af Hannah, Simone, Adrian og Mathias, studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus.
Denne her opskrift giver dig et græskarbrød med et tvist.
Kombinationen af den økologiske Karamelrug og pumpkin spice krydderiet giver dig et brød med en dejlig krydret og sød smag.
Det er perfekt til at nyde til eftermiddagskaffen, smurt med lidt marmelade.
Sådan laver du Græskarbrød med Karamelrug
Rens og skær hokkaido græskaret i grove tern. Kog stykkerne i en gryde med lidt vand til de er bløde, ca. 10 minutter.
Bland Hvedemel Fint, Karamelrug, Hvedeklid, pumpkin spice og salt sammen i en skål.
Smelt smør og honning i en gryde
Opløs gæren i mælken.
Purér det kogte græskar til der ikke længere er klumper.
Bland alle ingredienser sammen og ælt dejen i ca. 15 min. Sæt den til at hæve overdækket med en varm, fugtig klud i 1 time.
Når dejen er hævet, æltes den en lille smule på et meldrysset bord.
Del den i 4 lige store stykker, og rul hvert stykke i ca. 30 cm lange snore. Flet dejen med alle fire snore, og lad den hæve i 15 min.
Tænd ovnen på 180 grader.
Sæt brødet i ovnen og bag det i ca. 35 min. Overfladen skal være gylden, og brødet skal lyde hult, når man banker lidt på dens bund.
Lad det køle af i 15 min, og nyd derefter med smør og/eller marmelade.
Print opskrift