Opskrift
Bananpandekager med hvedeklid og karamelliserede æbler
Opskriften på Bananpandekager er udviklet af Celine Holst Elkjær, Emilie Ellingesøe, Jakob Strandby & Janni Pilskov – Studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus.
Bananpandekager
Blend alle ingredienser sammen i en blender til massen er uden klumper og lad pandekagedejen stå på køkkenbordet i 10 minutter og samle sig.
Opvarm en pande med olie eller smør og form 3 små pandekager af dejen på den på den varme pande, så de har en diameter på cirka 10 cm.
Steg pandekagerne på begge sider ved middelhøj varme til de er gyldne og fortsæt processen til dejen er brugt.
Karamelliserede æbler
Skær æblerne i tynde både (behold gerne skrællen på).
Sukker opvarmes på panden ved middel varme til en gylden karamel.
Tilsæt smør til det smeltede sukker og rør rundt.
Når smøret og sukkeret er blandet, tilsættes æblerneskiverne som steges med til karamellen omsvøber dem.
Anretning
Top hver portion pandekager med 1 stor spsk græsk yogurt eller skyr
Fordel de karamelliserede æbler oven på yoghurten og pynt hver tallerken med lidt blåbær og hakkede hasselnødder.
Server eventuelt med lidt ahornsirup for ekstra sødme, Velbekomme.
Print opskrift