fbpx
Opskrift

Russisk Rugbrød

Et mørkt, fugtigt og kraftigt brød, som er en mellemting mellem et pumpernickel og et gammeldags dansk rugbrød!

Brødet her udskiller sig fra andre surdejsbrød, ved at man enten bruger surdejsrester eller en surdej som er faldet helt ned efter at have peaket. Dette brød smager vanvittig godt og smagen bliver ved med at udvikle sig efter det er blevet bagt også. Vi topper den gerne med flødeost, laks, syltede rødbeder og frisk dild! Velbekomme.

Hvis du ikke allerede har surdejsrester der er mellem 1-10 dage gammel, vil vi anbefale dig at lave en surdej dagen før som du kan lade falde helt ned.

 

Fremgangsmåde:

Start med at riste korianderfrøene. De skal netop poppe på panden og sæt tilside. Rør alle ingredienserne godt sammen. dejen skal ikke æltes med bare røres godt og homogent sammen.

Klargør en rund hævekurv med et klæde og kom godt med rugmel i den, så den ikke klistre for meget til klædet. Drys evt med et par korianderfrø. Tril dejen til en rund kugle, dette gøres bedst i hænderne. kom dejen op i hævekurven, kom et klæde over og lad den hæve i ca. 5-7 timer eller til den er hævet ca 30 %.

Forvarm ovnen til 230 grader varmluft med en støbejerns gryde i. Kom brødet i støbejernsgryden og ind i ovnen, skru ned til 180 og bag 20 med låg, tag låget af og bag 1 time uden låg. Tjek efter en time om den er 99 grader inden i. Velbekomme.

Print opskrift