Det, vi tager, giver vi igen.

Mejnerts står selv for alle processer. Fra vi lægger kernen i jorden til melet bliver til brød hos dig. For os er økologien blot en del af en større bæredygtighedstanke. Vi søger hele tiden at give vores restprodukter en merværdi og fører ressourcen tilbage i et bæredygtigt kredsløb, hvor intet må gå til spilde.

Fra muld til mund. Denne simple tilgang til produktionen er et unikt koncept i Danmark og sikre dig et produkt, som har været på den kortest mulige rejse. Mel fra Mejnerts Mølle er produceret CO2 neutralt fra kerne til mel og vi gør os umage for at begrænse aftrykket både i marken og fra møllen til dig.

Naturlig energi - som altid

I gammel tid var stenkværnene på danske møller drevet af vind og møllevinger. Da byggeriet af den højteknologiske mølle begyndte i 2008 var det et grundlæggende ønske at bevare den naturlige energiforsyning. Derfor er taget på Mejnerts Mølle i dag dækket af solceller, som forsyner møllen med strøm til alle processer og mere til.

Genanvendelig emballage

Mejnerts mel er pakket i genanvendelige folieposer, som beskytter det følsomme økologiske mel imod fugt og skadedyr, samt bevarer den naturlige smag og aroma, som kornet har med fra marken. Vi sår, høster og maler. Du bager.

Restprodukter bliver til varme

Alle de restprodukter, som frasorteres i processen fra korn til mel bliver til varme i gårdens stokerfyr. Varmen bliver brugt til at tørre korn og opvarme bygninger.

Den gamle metode i et nyt setup

Det ser højteknologisk ud, men møllestenene og den gamle formalingsmetode er fra den gang kornet blev trukket til møllen med hest.

Bageværkstedet - bliv klog på bagværk

I Mejnerts Bageværksted kan du blive endnu bedre til at bage. Find videoguides, tips og tricks til både brød og kager bagt med mel fra Mejnerts Mølle.

Bagekurser på Mejnerts Mølle

Mel er ikke bare mel og dej er ikke bare dej. Drømmer du om at forstå sammenhængen imellem, hvad du gør og hvad du får ud? Så skal du på bagekursus på Mejnerts Mølle. Find datoerne her.