fbpx
Opskrift

Surdejsrester Kiks

Vi elsker her på Mejnerts når vi kan give vores restprodukter merværdi – også når det kommer til surdejsrester! Derfor har vi lavet en surdejsreste kiks hvor du kan få brugt en god portion surdejsrester og få en genial snack til madpakken eller når den lille sult melder sig hen på eftermiddagen.

Vi anbefaler at hælde din surdejsrest i en lille bøtte i køleskabet og gemme den her.

I denne opskrift har vi valgt at pensle dem med en god økologisk chokolade, men du kan sagtens undlade dette, også passer de perfekt til en god ost eller spegepølse.

Vi håber du kan bruge opskriften og vi vil så gerne se hvis du laver den, så tag os endelig på Facebook eller instagram @mejnerts_framuldtilmund

 

Fremgangsmåde:

Start med at udbløde 5-kerneblandingen i kogende vand i en lille time. Når kernerne har suget 3/4 dele af vandet til sig kan du begynde at blande dejen. Tag også gerne din smør ud, så den kan blive blød.

Kom alle ingrendienser i en rørekedel eller en skål og rør det godt sammen. Der må ikke være synlige smørklumper tilbage. Stil dejen på køl i en time, så den bliver fast og kold.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rul dejen ud mellem tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og skær dem ud i ønsket str. drys med en ekstra smule salt og bag i 25-30 min, men hold øje med dem undervejs da alle ovne bager forskelligt. Roter evt. pladen undervejs.

Print opskrift