fbpx
Opskrift

Hvedekerner i flødeskum med bagt æble og sprødt marcipandrys

Opskriften på Hvedekerner i flødeskum med bagt æble og sprødt marcipandrys er udviklet af studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus. 

Hvedekerner i flødeskum
Hvedekerne koges i æblemost og vanilje i 10 -15 min., indtil man har en grød.
Grøden sættes på køl eller frost, til den er afkølet.

Fløden piskes med lys muscovadosukker og vaniljesukker til en let flødeskum.
Den afkølede grød vendes forsigtigt sammen med flødeskummet.

Bagt æble
Kernehuset fjernes fra æblerne, som herefter skæres i grove tern og kommes i et ildfast fad
Smørret smeltes i en gryde, brun farin og kanel blandes i en skål og begge dele vendes sammen med æbleternene.
Æblerne bages ved 180 grader varmluft i ca. 10-15 min, til de er møre, men stadig har bid.

Sprødt marcipandrys
I en skål blandes havregryn, sukker, marcipan, nødder, krydderier og hvedeklid.
Smørret smeltes på en pande, og blandingen. hældes på panden.
Blandingen ristes, indtil den er gylden.

Anretning
Anret desserten med hvedekerne-flødeskummet nederst i en skål. De lune bagte æbletern lægges ved siden af samt skiver af det udskårne æble. Slut af med at drysse det sprøde marcipandrys på toppen.

Print opskrift