Opskrift
Focaccia – Koldhævet
Et lækkert hjemmebagt focaccia bagt med vores Mariagertoba.
Når du koldhæver dit focaccia udvikler det smagen fra råvarerne. Det kræver at du går igang med bagningen dagen før, men det lønner sig i den gode smag. Skal du bruge en hurtig version på et lækkert focaccia, finder du opskriften her.
Derfor har vi også udviklet denne opskrift med vores smagfulde økologiske Mariagertoba Fuldkorn. Det er en nyere kornsort der giver en dejlig smag og så har den en stærk glutenstruktur som hjælper med opbaget.
Du kan give brødet dit eget præg, ved at komme din yndlings topping på. I opskriften har vi brugt friske tomater og rosmarin, men andre gode bud kunne være oliven, syltede rødløg eller en rest ost.
Sådan bager du koldhævet focaccia
Dag 1
Start med at røre mel, vand og gær sammen. Herefter røres salten i.
Herefter skal dejen æltes, gøres det i maskine skal den have ca. 7 min. Ved medium hastighed.
Dejen skal æltes til den bliver glat og blank i overfladen og den slipper siderne i rørekedlen.
Æltes dejen i hånden skal den æltes til den er sammenhængende, elastisk og blank i overfladen.
Den færdigæltede dej kommes i en plastbøtte, hvorefter den foldes første gang. Dejen skal gerne foldes mellem 3-5 gange med 20 minutters hvile i mellem. Foldningerne er med til at styrke dejen, men hvis tiden er knap, kan disse godt undlades.
Når dejen er hævet ca. 30% sættes den på køl, hvor den skal stå i minimum 12 timer og koldhæve.
Dag 2
Beklæd en form, som kan tåle at komme i ovnen med bagepapir og fordel forsigtigt den koldhævede dej i en formen. Kom eventuelt en lille smule vand på fingrene, så er det nemmere at fordele dejen uden at du kommer til rykke alt for meget i den.
Læg et klæde over dit brød og lade det hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer til dejen er tydeligt hævet.
Efter endt hævning fordeles toppingen ud over dejen. Prik forsigtigt i dejen med fingerspidserne, således toppingen kommer ned i dejen.
Bag brødet ved 200 grader i ca. 18-22 minutter til det er gyldent og færdigbagt.
Print opskrift















