Opskrift

Morgenmad med hele rugkerner

Denne opskrift på morgenmad med hele økologiske rugkerner, er lækker både til hverdag og weekendens brunchbord.

Det er en meget enkel opskrift, med få ingredienser og alt efter hvad du topper den med, ændrer den smag og udseende.

Hele kerner giver et godt bid, og så får du smag, struktur og næring fra den hele kerne, og dermed masser af fuldkorn i din morgenmad. Du kan sagtens koge kernerne på forhånd.

Kernerne bliver her kogt med en masse dejlige smage, og alt efter ønske, kan du tilpasse smagene og mængden. Du kan også sagtens skifte de hele økologiske rugkerner ud med hele økologiske hvedekerner.

 

Sådan koger du kernerne:

Start med at skylle de hele kerner under rindende vand i en sigte, så små urenheder og støv fjernes.

Herefter hældes de i en gryde med rigeligt vand (brug evt. halv mængde æblemost og halv mængde vand). Kog kernene med en vaniljestand, en kanelstang og/eller stjerneanis.

Kog kerner ved middel temperatur i ca. 60 minutter med omrøring en gang i mellem.Skum urenheder af kogevandet løbende og tjek at der stadig er vand så kernerne er dækket.

Lad kernerne trække i kogevandet frem til servering.

Tip: Kernerne kan også sagtens koges dagen før brug og opbevares på køl i kogevandet.
På den måde trækker de ekstra væske og får en øget saftighed.

 

Anretning

Dræn kernerne og vend dem med græsk yoghurt, top med bær, kompot eller flydende honning.

Og nyd.

 

Kog flere kerner på én gang

Kog gerne mange hele kerner ad gangen, da de på køl kan holde sig i flere dage.

Print opskrift

Flere opskrifter

Kernesalet

Salat med masser af bid og fuldkorn fra hele kogte hvede- eller rugkerner. Find opskriften her

Dessert med hele kerner

Få fuldkorn i din dessert med hele kogte kerner. Find opskriften her

Boller med fuldkorn

Nem opskrift på boller med fuldkornsmel. Find opskriften her

Mad med hele kerner

Spise flere hele kogte kerner, og få mere fuldkorn i din kost. Læs mere

Økologiske hele kerner

Økologiske Hele Rugkerner

Økologiske hele rugkerner renses og sorteres straks efter høst, hvorefter de ligges på lager. Kernen er ubehandlet og alle proteiner, vitaminer og smagsstoffer bevaret.

20,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologiske Rugkerner knækkede/valsede

Økologiske rugkerner knækkede/valsede er hele rugkerner der er nænsomt stenformalet på en af vores mindre stenkværne. Nogle af rugkernerne knækker i kværnen, andre bliver valsede, deraf navnet.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologiske Hele Hvedekerner

Formaler du din egen hvedemel? Mejnerts hele hvedekerner er ideel til brug i egen melkværn. Kernerne er høstet med fokus på et højt faldtal, hvilket har stor betydning for melets bageegenskaber.

20,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologiske Hvedekerner knækkede/valsede

På stenkværnen bliver den hele økologiske kerne nænsomt formalet og efterlader nogle kerner med et enkelt knæk imens andre får en finere valset struktur, deraf navnet knækkede/valsede.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder

Hvorfor spise mere fuldkorn?

Fuldkorn giver mere smag i dit bagværk, læs mere her

Økologisk landbrug

Vi dyrker alt vores korn selv, på egne økologiske marker omkring gården på vestsjælland. Læs mere

Stenkværn

Alt vores mel formales skånsomt på stenkværn på vores egen mølle. Læs mere

Kort Fra Muld til Mund

Både landbrug og mølle holder til på Viskingegården. Det betyder at rejsen Fra Muld til Mund er kort. Læs mere

Naturlig energi

Solceller på gårdens mange tage, forsyner produktionen med naturlig energi. Læs mere

Bistader langs markerne

Bierne bestøver afgrøder og giver den dejligeste flydende honning. Læs mere

Visionær familie

Mejnerts er familiedrevet, og drives af brødrene Kasper og Peter samt deres far Niels. Læs mere