Opskrift
Morgenmad med hele rugkerner
Denne opskrift på morgenmad med hele økologiske rugkerner, er lækker både til hverdag og weekendens brunchbord.
Det er en meget enkel opskrift, med få ingredienser og alt efter hvad du topper den med, ændrer den smag og udseende.
Hele kerner giver et godt bid, og så får du smag, struktur og næring fra den hele kerne, og dermed masser af fuldkorn i din morgenmad. Du kan sagtens koge kernerne på forhånd.
Kernerne bliver her kogt med en masse dejlige smage, og alt efter ønske, kan du tilpasse smagene og mængden. Du kan også sagtens skifte de hele økologiske rugkerner ud med hele økologiske hvedekerner.
Sådan koger du kernerne:
Start med at skylle de hele kerner under rindende vand i en sigte, så små urenheder og støv fjernes.
Herefter hældes de i en gryde med rigeligt vand (brug evt. halv mængde æblemost og halv mængde vand). Kog kernene med en vaniljestand, en kanelstang og/eller stjerneanis.
Kog kerner ved middel temperatur i ca. 60 minutter med omrøring en gang i mellem.Skum urenheder af kogevandet løbende og tjek at der stadig er vand så kernerne er dækket.
Lad kernerne trække i kogevandet frem til servering.
Tip: Kernerne kan også sagtens koges dagen før brug og opbevares på køl i kogevandet.
På den måde trækker de ekstra væske og får en øget saftighed.
Anretning
Dræn kernerne og vend dem med græsk yoghurt, top med bær, kompot eller flydende honning.
Og nyd.
Kog flere kerner på én gang
Kog gerne mange hele kerner ad gangen, da de på køl kan holde sig i flere dage.
Print opskrift