fbpx
Opskrift

Hindbærsnitter med Ølandshvede

Hindbærsnitter er nok af de mest klassiske tørkager, som de fleste elsker. Det er muligvis også en af de mest simple, da den kun består af mørdejsbunde, marmelade og glasur – men ikke desto mindre er den en af vores helt store favoritter.
I opskriften her har vi lavet den helt klassiske version med hvid glasur, men du kan nemt give den et twist blot ved at skifte hindbærmarmelade ud med en hvilken som helst anden marmelade.


Fremgangsmåde:

Kom smør, Ølandshvedemel, vanilje, flormelis og bagepulver i en skål og ælt det godt sammen.

Tilsæt vand til dejen er fin og glat.

Sæt herefter dejen på køl en times tid.

Efter en time rulles dejen ud til en aflang firkant. Du kan eventuelt rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir, så er dejen nemmere at arbejde med.

Skær dine hindbærsnitter ud i passende størrelse og bag dem ved 180 grader i ca. 9 minutter til de er let gyldne.

Lad bundene køle af inden du kommer marmelade på halvdelen. Kom en god tyk hvid glasur på den anden halvdel og saml hindbærsnitterne.

 

Forslag til pynt:

Du kan pynte dine kage med krymmel, frysetørret hindbær eller du kan komme rød farve i din glasur.

 

Print opskrift