fbpx
Opskrift

Æblecrumble med perlebyg

Hvis der er noget, jeg virkelig erindre fra min barndom, så er det at komme ud i skoven og plukke kantareller, brombær, hindbær og æbler sammen med min bedstefar. Det bedste var, når vi kom hjem i hans værksted og vi kunne begynde at lave mad med det hele. Noget jeg særligt husker, udover stuvede kantareller og frugtgrød i alle afskygninger, så er det min bedstefars æblecrumble. Min bedstefar var virkelig god til at lave mad og dessert og jeg har prøvet mit bedste at gøre ham kunsten efter. Velbekomme.

Start at tage smørret ud fra køl, så det bliver blødt. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl æblerne og skær det er mellemstore stykker, eller mindre hvis man vil have dem mere udbagt og møre. Kom æblerne op i skål sammen med brun farin, kanel og vaniljepulver. Bland det godt sammen og stil det til side.

Kom alle ingredienserne til crumble-laget op i en skål og ælt det godt sammen. Smør formen med smør. Jeg brugte en helt almindelig tærteform. Kom først æbleblandingen i og fordel i et jævnt lag. Fordel crumblen ovenpå og bag i 45-50 min. Nydes med en klat god creme fraiche eller flødeskum.

Print opskrift

Bestil til opskriften

Perlebyg – 500 g

34,95 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv