Opskrift
Kernesalat med hele hvedekerner
En god grundopskrift på en salat med hele økologiske hvedekerner. Brug den til at komme godt igang med at spise hele kerner, og dermed få mere fuldkorn, samt en salat med et godt bid.
Det vigtigste er at kernerne koges længe nok og at der er fuld knald på tilsmagningen i både dressing og smagsgiverne som kernerne koges i.
Kernesalaten kan stå alene som et helt måltid eller være tilbehør. Opskriften kan nemt tilpasses til årstidens grønt, så sæt meget gerne dit eget præg og brug denne opskrift som en guide til hvordan du kan sammensætte din kernesalet.
Kernesalat med hele økologiske hvedekerner
Du kan sagtens koge kernerne dagen før du skal bruge dem, så er de kølet af. Ønsker du dem lune i salaten, kan du starte med at sætte dem over til kogning og derefter begynde på at forberede tilbehøret.
Sådan koger du kernerne
Tag de hele hvedekerner og kog i rigeligt vand, med smagsgivere der passer til mængden af hvedekerner. Kog det først op og lad det stå ved middelvarme i ca. 60 min. Lad kernerne trække i kogevandet i ca. 30 min. – smag om de har den ønskede konsistens. Kernerne drænes, hvis der er mere væske (ofte opsuger de det sidste kogevand).
De lune hvedekerner vendes i en dressing med honning, dijonsennep, olivenolie, æbleeddike, salt og peber.
Der skal fuld knald på smagen i dressingen og du må endelig ikke spare.
Forbered tilbehøret
Bagte løg: Skær løg i fine både, og bag dem i ovnen under låg med timian, smør, salt og peber, i ca. 60 min ved 175 grader varmluft. De sidste 5 min uden låg, så de får lidt farve.
Bagte hokkaido græsker: Skær græskar i tern, og bag med hvidløg, olivenolie, æbleeddike, salt og peber, i ca 30 min ved 200 grader varmluft.
Grønkål skåret i mindre stykker, krammet med olivenolie og salt – så strukturen bliver blødere og lettere at tygge.
Salaten blandes
Kernerne vendes med tilbehøret og kan fx. toppes med ristede nødder/kerner, hakkede urter eller feta
Print opskrift