Opskrift
Havregrød med knækkede/valsede hvedekerner
Denne opskrift på havregrød med knækkede/valsede hvedekerner, er en morgengrød, med både bid og fuldkorn. Den klassiske havregrød får mere smag og struktur med halvt havregryn og halvt knækkede/valsede hvedekerner.
Fordelen ved de økologiske knækkede/valsede hvedekerner er at kernen er brudt, så de suger hurtigere væsken til sig, og det tager ikke meget længere tid at lave din havregrød. Til gengæld får du en masse smag, struktur og næring fra hele hvedekernen, og på den måde masser af fuldkorn i din grød.
Havregrød med økologiske hvedekerner
Havregryn, knækkede/valsede hvedekerner og væske blandes i en gryde, som varmes op over middelvarme under omrøring.
Efter ca 8 min. Er kernerne kogt, men stadig med et lille bid og grøden kan serveres.
Server med din yndlings topping. Her hos Mejnerts er det en smørklat og vores flydende honning.
Tip: Da de knækkede/valsede hvedekerner kræver lidt længere kogetid, kan du med fordel sætte havregryn og kerner i blød natten over i køleskabet. Det forkorter kogetiden, da havregrøden kun skal have et kort opkog. Det gør også havregrøden mere cremet.
Print opskrift