Opskrift

Havregrød med knækkede/valsede hvedekerner

Denne opskrift på havregrød med knækkede/valsede hvedekerner, er en morgengrød, med både bid og fuldkorn. Den klassiske havregrød får mere smag og struktur med halvt havregryn og halvt knækkede/valsede hvedekerner.

Fordelen ved de økologiske knækkede/valsede hvedekerner er at kernen er brudt, så de suger hurtigere væsken til sig, og det tager ikke meget længere tid at lave din havregrød. Til gengæld får du en masse smag, struktur og næring fra hele hvedekernen, og på den måde masser af fuldkorn i din grød.

 

Havregrød med økologiske hvedekerner

Havregryn, knækkede/valsede hvedekerner og væske blandes i en gryde, som varmes op over middelvarme under omrøring.
Efter ca 8 min. Er kernerne kogt, men stadig med et lille bid og grøden kan serveres.

Server med din yndlings topping. Her hos Mejnerts er det en smørklat og vores flydende honning.

 

Tip: Da de knækkede/valsede hvedekerner kræver lidt længere kogetid, kan du med fordel sætte havregryn og kerner i blød natten over i køleskabet. Det forkorter kogetiden, da havregrøden kun skal have et kort opkog. Det gør også havregrøden mere cremet.

Print opskrift

Økologiske knækkede/valsede hvedekerner

Når kernen er brudt, kan de bedre suge væske til sig, og det er en fordel i både bagværk og madlavning. Få alle de gode fordele ved at spise hele kernen fra marken, med alt næring, fibre og fuldkorn. Læs mere om produktet her

Flere opskrifter

Boller med Hvedemel fuldkorn

Opskrift på nemme boller med vores økologiske fuldkorns hvedemel

Kernesalet med hele kerner

Kogte hele kerner og årstidens grønt giver en fantastisk salat med bid og masser af fuldkorn

Madbrød med Rugmel Fuldkorn

Fuldkornsrugmel giver masser af smag og næring til de lyse deje, her et lækkert madbrød

Mejnerts - Fra Muld til Mund

Økologisk dyrket

Vi dyrket alt korn selv på vores egne økologiske marker på Vestsjælland

Mølle med stenkværn

Vi maler alt vores mel på vores egne mølle, og det formales skånsomt med stenkværn, hvilket bevarer smag, struktur og næring i melet

Naturlig energi

Produktionen drives af naturlig energi fra solceller på gårdens mange tage