Opskrift

Dobbelt Rug Cookies

Denne cookie er rustik og uimodståelig!

Den er en hyldest til den dybe smag af rug. Kombinationen af vores økologiske rugmel fuldkorn og økologiske karamelrug, får den det bedste fra rugens verden. Sprød og fyldt med smag.

Derudover er rug fyldt med kostfibre, da rug har op til 4 gange flere kostfibre end hvede mere alt efter formaling.

denne dobbelte rug cookie har en grovere og rustik struktur. Den er sprød udenpå og karameliseret i konstensen.

Oplagt til den der elsker en småkage med kant og karakter.

 

Sådan laver du Dobbelte Rug Cookies

Smør, sukker, brun farin, samt vanilje sukker piskes sammen. Massen skal være lys og luftig.

Tilsæt ægget og pisk videre til dejen er samlet og ensartet.

Bland de tørre ingredienser og vend dem herefter i dejen.

Dejen kan virke lidt tør, men skal blot have lidt tid. Dejen kan med fordel laves dagen før, så den trækker smag på køl.

Del dejen i ca. 20 kugler og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft ca. 10 min.

Kagerne skal være lysebrune i kanten, og stadig bløde i midten når du tager dem ud.

Lad dem køle et par minutter på bagepladen inden de sættes til at køle yderligere af på en bagerist.

 

Opbevares i kagedåse eller anden lufttæt beholder.

Print opskrift

Flere opskrifter med rug

Morgenmad med hele rugkerner

Denne opskrift på morgenmad med hele økologiske rugkerner, er lækker både til hverdag og weekendens brunchbord. Det er en meget enkel opskrift, med få ingredienser og alt efter hvad du topper den med, ændrer den smag og udseende. Hele kerner giver et godt bid, og så får du smag, struktur og næring fra den hele...

Cookies med Karamelrug

Disse lækre og store cookies bliver sprøde udenpå og bløde indeni. De får en helt særlig og fyldig smag, blandt andet fordi vi har tilføjet vores karamelrug, som er en lys maltmel. Vores Karamelrug differentierer sig fra andet maltmel, ved at være på rugkerner, og så er de maltet med rugens egen sukker og giver...

Brunkager med Karamelrug

Opskriften på Brunkager med Karamelrug er udviklet af  Anja Malle.   I vores opskrift på lækre og sprøde brunkager til julens småkagedåse, har vi tilføjet vores økologiske Karamelrug. Det giver en helt særlig smag til brunkagerne.   Sådan bager du dine Brunkager Varm sirup, smør og sukker til sukkeret er opløst og tag gryden af...

Karamelrug - en lys maltmel

Karamelrug er en lys maltmel lavet 100% på vores egne danske, økologiske rugkerner. De er maltet skånsomt, og giver dit bagværk en smuk farve samt en sødme med noter af karamel. Læs mere her

Vi dyrker, høster, stenformaler – du bager

Alt vores korn er høstet på vores egne økologiske marker på vestsjælland. Det bedste fra årets høst udvælges og stenformales skånsomt på vores egen mølle på gården. Møllen drives af solceller på gårdens mange tage, og afrens af ukrudt mv. fra møllen går til opvarmning af bygninger. Dét kalder vi Fra Muld til Mund

 

Dyrket økologisk

Mejnerts dyrker deres egne økologiske marker på vestsjælland. Med økologiske principper og sund fornuft producerer vi kvalitetsråvarer Fra Muld til Mund.

Stenkværnet mel smager af mere

Alt vores mel er formalet skånsomt på stenkværn. På den måde bevares kim- og skaldele, hvor smag, struktur og næring fra kernen sidder. Det er til glæde for dig og din krop.

Naturlig omtanke

Med solceller på gårdens mange tage, bistader langs marken og en cirkulær produkt i fokus, producerer vi råvarer med en naturlig omtanke og almindelig sund fornuft.

Familieejet virksomhed. Familien Mejnertsen står bag Mejnerts, med brødrene Kasper og Peter, samt deres far Niels. De går ikke på kompromis med kvaliteten og har fokus på de gode råvarer samt en hel og cirkulær produktion.