Opskrift
Gulerodsrugbrød
Denne opskrift på gulerodsrugbrød tager udgangspunkt i vores økologiske softkernerugbrød. Det er en kernefyldt brødblanding med masser af smag, der gør det nemt at bage lækkert rugbrød derhjemme, tilføj blot vand og gær.
Gulerødderne gør brødet mere saftigt, samt et smukt farvespil med de orange stykker i det mørke brød.
Brødet kan både laves med gær og med surdej.
Sådan laver du et økologisk gulerodsrugbrød
Alle ingredienser røres sammen, fyldes i en smurt form og stilles overdækket til hævning. 1 time for gærbrød. For surdejsbrød, til der fremkommer 5-6 små huller i dejens overflade (ca. 4 timer).
Være opmærksom på, at gulerødder tilfører væske til dejen. Reguler evt. væskemængden, hvis dit brød bliver klægt.
Bages ved 180 grader alm. ovn. 1 time og 15 min. eller til en kernetemperatur på 99 grader.
Print opskrift