Opskrift
Fødselsdagsboller med Mariagertoba
Disse søde, bløde fødselsdagsboller er ikke kun en fest for smagsløgene – de har også fået et stref af fuldkorn.
Med 10 % økologisk Mariagertoba Fuldkorn får bollerne fuldkorn, smag og en smuk, gylden farve. Fuldkornet bidrager med kostfibre og naturlige vitaminer, uden at gå på kompromis med den klassiske bløde og lette konsistens, man forventer af en fødselsdagsbolle. En lille detalje, der gør en stor forskel – både i smag og ernæring.
Sådan laver du fødselsdagsboller med gode smag af Mariagertoba
Lun mælken i en gryde til den er fingervarm og opløs gæren her i.
Bland æg, kardomme, salt, sukker og mel sammen med den lune mælk og ælt dejen sammen.
Tilsæt smør i små stykker og ælt til dejen er blank og slipper skålens kanter
Lad dejen hæve i 30 min.
Del dejen i ti stykker, form dem til boller og lad dem efterhæve i 60 min,
Pensel bollerne og bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 7-8 min til bollerne er gyldne.
Tip: Du kan også prøve at bytte økologisk Mariagertoba Fuldkorn ud med en anden fuldkornsvariant eller vores unikke økologiske Karamelrug.
Print opskrift