Opskrift

Fødselsdagsboller med Mariagertoba

Disse søde, bløde fødselsdagsboller er ikke kun en fest for smagsløgene – de har også fået et stref af fuldkorn.

Med 10 % økologisk Mariagertoba Fuldkorn får bollerne fuldkorn, smag og en smuk, gylden farve. Fuldkornet bidrager med kostfibre og naturlige vitaminer, uden at gå på kompromis med den klassiske bløde og lette konsistens, man forventer af en fødselsdagsbolle. En lille detalje, der gør en stor forskel – både i smag og ernæring.

 

Sådan laver du fødselsdagsboller med gode smag af Mariagertoba

Lun mælken i en gryde til den er fingervarm og opløs gæren her i.

Bland æg, kardomme, salt, sukker og mel sammen med den lune mælk og ælt dejen sammen.

Tilsæt smør i små stykker og ælt til dejen er blank og slipper skålens kanter

Lad dejen hæve i 30 min.

Del dejen i ti stykker, form dem til boller og lad dem efterhæve i 60 min,

Pensel bollerne og bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 7-8 min til bollerne er gyldne.

 

Tip: Du kan også prøve at bytte økologisk Mariagertoba Fuldkorn ud med en anden fuldkornsvariant eller vores unikke økologiske Karamelrug.

Print opskrift

Bestil til opskriften

Økologisk Mariagertoba Fuldkorn

Mariagertoba er en nyere hvedesort som passer til det danske klima, men har nogle af de samme egenskaber som Manitoba. Den har en stærk glutenstruktur og giver en fantastisk farve og smag til dit bagværk.

36,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Hvedemel Fint

Økologisk Hvedemel Fint er en unik kombination af god smag og styrke. Hvedemel fint er udviklet til brødbagning og er ideel til kager.

30,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Type 00 Hvedemel

Type 00 egner sig godt til alt bagværk og sikre et stærkt opbag og en luftig krumme. Samtidig kan Type 00 være en rigtig god sikkerhed, når der bages brød med mange kerner og fuldkorn.

38,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder

Prøv også disse opskrifter

Surdejsstykker

Når din surdej er bageklar kan du bage de lækreste surdejsstykker. Surdejen er optimal til bagning når den ”topper” i niveau, men den kan også bage i tiden før og efter. Lav flydetesten og kontroller om din surdej er bageklar. Fremgangsmåde: Alle ovenstående ingredienser, undtagen salt, kommes i en skål. Rør ingredienserne sammen til en...

Boller med Fuldkorn - Nemt

Her er en opskrift på økologiske fuldkornsboller, nemt og hurtigt!   Disse fuldkornsboller er fyldt med struktur og næring fra økologisk Hvedemel Fuldkorn. Vidste du at fuldkornsmel også giver en masse fantastisk smag til dit bagværk? Læs om kornets opbygning, og hvordan du får mere smag, struktur og næring i dit bagværk her.   Opskriften...

Mørke hveder med surdej

Med inspiration fra vores originale opskrift på varme hveder, har vi udviklet en mørkere, koldhævet variant på surdejsbase. Den er tilsat Mejnerts sigtede rugmel og karamelrug, hvilket giver en mere kompleks smagsprofil og større mæthedsoplevelse.   Sådan laver du økologiske Mørke Hveder Dag 1 Tag æg og smør ud af køleskabet – gerne en halv...

Økologisk Mariagertoba

Vi dyrker Mariagertoba'en på vores egne økologiske marker. Det er en nyere hvedesort, tilpasset til det danske klima, med mange af de samme egenskaber som den canadiske Manitoba. Læs mere her

Fra Muld til Mund

Vi dyrker, høster og stenformaler vores eget korn til økologisk kvalitets mel på vores egen mølle. Både landbrug og mølle er på samme gård, og giver den korteste vej Fra Muld til Mund

Mere smag og næring

Alt vores mel er formalet skånsomt på stenkværn. Det bevarer smag, struktur og næring i melet, til fordel for dig og din krop.

Genanvendelig emballage

Vores folieposer er nøje udvalgt for de beskytter melet, bevarer smagen og kan genanvendes, i modsætning til flere andre typer emballage.