Opskrift
Frikadeller med knækkede/valsede rugkerner
Denne opskrift på frikadeller har 40% knækkede/valsede rugkerner.
Det giver frikadeller med mindre kød, og mere fuldkorn fra kernerne. Hele kerner og knækkede/valsede kerner er noget af det mest uforarbejdede du kan bruge i dit køkken, det er dansk, økologisk og fyldt med smag og næring.
De økologiske knækkede/valsede rugkerner skal koges på forhånd, og giver et bid, men på ingenmåde noget som forstyrrer den klassiske frikadellesmag.
Sådan laver du frikadeller med økologiske rugkerner
Start med at koge de knækkede/valsede rugkerner i dobbelt mængde vand til en grød, ca. 10 min. Sæt rugkernerne til afkøling, de kan også koges dagen før, eller om formiddagen.
Rør din fars og løg sej med salt og tilsæt så æg, et ad gangen.
Kom rugkernerne i og tilsæt mælk og mel. Juster konsistensen med mængden af mel/mælk, for at den hverken er for tør eller våd.
Farsen er nu klar til stegning i smør og olie.
Lav fx en frikadelle sandwich eller spis med en kernesalat som du finder opskriften på her
Print opskrift