Opskrift

Frikadeller med knækkede/valsede rugkerner

Denne opskrift på frikadeller har 40% knækkede/valsede rugkerner.

Det giver frikadeller med mindre kød, og mere fuldkorn fra kernerne. Hele kerner og knækkede/valsede kerner er noget af det mest uforarbejdede du kan bruge i dit køkken, det er dansk, økologisk og fyldt med smag og næring.

De økologiske knækkede/valsede rugkerner skal koges på forhånd, og giver et bid, men på ingenmåde noget som forstyrrer den klassiske frikadellesmag.

 

Sådan laver du frikadeller med økologiske rugkerner

Start med at koge de knækkede/valsede rugkerner i dobbelt mængde vand til en grød, ca. 10 min. Sæt rugkernerne til afkøling, de kan også koges dagen før, eller om formiddagen.

Rør din fars og løg sej med salt og tilsæt så æg, et ad gangen.

Kom rugkernerne i og tilsæt mælk og mel. Juster konsistensen med mængden af mel/mælk, for at den hverken er for tør eller våd.

Farsen er nu klar til stegning i smør og olie.

 

Lav fx en frikadelle sandwich eller spis med en kernesalat som du finder opskriften på her

Print opskrift

Flere opskrifter med økologiske kerner

Morgenmad med hele rugkerner

Hele kogte rugkerner, kogt med smag, giver en super dejlig morgenmad med fuldkorn. Brug den fx. på brunchbordet. find opskriften her

Kernesalet med hele kogte hvedekerner

Kog de hele kerner med smag og brug i en salat med bid og fuldkorn. Tilpas årets grønt. Find opskriften her

Dessert med hele hvedekerner

Hele hvedekerner med flødeskum, bagt æble og marcipan. Sådan kan du få fuldkorn i en lækkert og sød dessert. Find opskriften her

Kernemad

Mad med hele kogte kerner, giver bid og masser af fuldkorn. Bliv klogere på mad med hele kerner, kogetid, smagstilsætning osv. her

Mere fuldkorn med økologiske kerner

Økologiske Hele Rugkerner

Økologiske hele rugkerner renses og sorteres straks efter høst, hvorefter de ligges på lager. Kernen er ubehandlet og alle proteiner, vitaminer og smagsstoffer bevaret.

20,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologiske Rugkerner knækkede/valsede

Økologiske rugkerner knækkede/valsede er hele rugkerner der er nænsomt stenformalet på en af vores mindre stenkværne. Nogle af rugkernerne knækker i kværnen, andre bliver valsede, deraf navnet.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologiske Hele Hvedekerner

Formaler du din egen hvedemel? Mejnerts hele hvedekerner er ideel til brug i egen melkværn. Kernerne er høstet med fokus på et højt faldtal, hvilket har stor betydning for melets bageegenskaber.

20,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologiske Hvedekerner knækkede/valsede

På stenkværnen bliver den hele økologiske kerne nænsomt formalet og efterlader nogle kerner med et enkelt knæk imens andre får en finere valset struktur, deraf navnet knækkede/valsede.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder

Hvorfor spise mere fuldkorn?

Fuldkornsmel giver dit bagværk mere smag, struktur og næring. Det holder på fugten og får dit brød til at holde længere. Læs mere om fuldkornsmel her

Mejnerts - dansk, økologisk og stenformalet

Økologisk dyrket

Vi dyrker alt korn selv på egne økologiske marker. Det bedste udvælges til møllen. Læs mere her

Naturlig omtanke

Med solceller på gårdens tage, bistader langs marken og genanvendelse af restprodukter, har du et stort fokus på den naturlige omtanke og cirkulære produktion. Læs mere her

Genanvendelig emballage

Vores folieposer er nøje udvalgt til beskytte indholdet, bevare smagen og så kan den anvendes igen som blød plast. Læs mere her

Fra Muld til Mund

Både landbrug og mølle er på samme gård, det sikrer den kortest mulige vej Fra Muld til Mund. Læs mere her