fbpx
Opskrift

Air bread – Pude Brød

Små hule pude lignende brød, der hedder Airbread. De er geniale til enhver anledning hvor der skal en lille appetizer på bordet, som med garanti vil vælte dine gæster bagover! De små airbreads kan fyldes efter ønske, hvad enten om det er rørt tatar, laksemousse, tapenade eller en dejlig dip med f.eks. rygeost, radiser og purløg. Eller måske med cremefraiche og stenbidderrogn?

Vi har fyldt dem med en creme med røget rådyr, hvid trøffel og pyntet dem med æbler og karse. Din fantasi sætter grænsen, og vi håber i bliver ligeså begejstret som vi er for de små fine puder!

 

Fremgangsmåde

Start med at veje vand, gær og sukker af, rør det sammen indtil gæren er opløst.

Vej så mel og salt af og rør det hurtigt i. Gradvist tilsættes det smeltede smør og ælt dejen godt sammen enten på bordet eller i røremaskinen ca. 5 – 10 min. Dejen har pastadejs konsistens – fast, smidig og ikke klistret. Lad dejen hæve et lunt sted i ca halvbanden til 2 timer eller til den er dobbelt i str. Du kan også hæve den i ca. 30 min og stil herefter dejen i køleskabet natten over.

Opvarm ovnen med et bagestål til 230° varmluft. Del dejen i to og rul den tynd ud, ca. 2 mm, vi har brugt en pastamaskine, men det kan sagtens gøres i hånden. Stik eller skær dejen ud i firkanter i den ønskede størrelse. Vi har skåret dem i 5×5 cm. Bag dem i ca 5-7 minutter, indtil de er puffet helt op og har fået farve. Afkøl airbreadsne på en en bagerist.

Når brødene skal bruges kan der prikkes hul i toppen, men vær forsigtig da de er meget skrøbelige! Så de kan fyldes med den ønskede creme. De skal fyldes lige inden servering, da de ellers kan blive bløde.

 

Opbevar dem i en lufttæt beholder, så de holder sig sprøde.

Print opskrift