fbpx

Økologi

Økologien er hjertet i hele tanken omkring Mejnerts. Det, vi tager, giver vi igen.

Sædskifte er grundlæggende for jordens frugtbarhed og rotationen af afgrøder bidrager til jordens ve og vel.

Mangfoldigheden af afgrøder tæller blandt andet korn som hvede, byg, havre, svedjerug og ølandshvede, men også raps til olie, spiseærter, frøgræs og hørfrø.

Kvælstof er planternes vigtigste næringsstof fra jorden. Derfor sår vi kløver i bunden af kornet, så kløveren kan komme i spil og binde kvælstof i jorden straks efter kornet er høstet. Andre selvstændige og kvælstoffikserende afgrøder som ærter og hestebønner indgår også i vores samlede produktion.

"Vi arbejder med naturen i stedet for at arbejde imod den" - Niels Mejnertsen

Økologien er din garanti for et bæredygtigt, skånsomt og mangfoldigt landbrug. Den er vores udgangspunkt, når vi leder efter måder at skabe synergi og harmoni i vores produktion.

Når to og to bliver til fem

Halmen fra vores kornproduktion kommer tilbage som gødning på markerne. Men først efter at have spillet en rolle som base for økologisk champignonproduktion hos Tvedemose Champignon på Sydsjælland.

Halmen blandes med heste- og kyllingemøg og danner den særlige kompost, som champignonerne gror i. Efter champignonhøsten henter vi den resterende kompost tilbage, som bliver spredt og beriger vores marker med næringsstoffer.

Mejnerts Landbrug

Når vi hos Mejnerts siger fra muld til mund, så er det ganske bogstaveligt. Mejnerts er nemlig også et stort økologisk landbrug, som driver 1600 hektar jord på Vestsjælland.

Kun det bedste bliver til mel

Når kornet ankommer til møllen bliver det analyseret og kun den allerbedste del bliver malet til mel på møllen. Blot 20% af den samlede kornmængde.

Økologi fra os til dig

Når du bager med Mejnerts, så bager du altid 100% økologisk, dansk og bæredygtigt. Kunne du tænke dig at læse mere om bæredygtighed på Mejnerts? Klik her.