fbpx
Opskrift

Softkernerugbrød

Softkernerugbrødet er et dejligt kernefyldt rugbrød med en intens smag af rug. Smagen er rundet af med syrlighed fra tørret surdej.

 

Fremgangsmåde:

Rør alle ingredienser sammen til en ensartet og homogen dej (ca. 2-3 min i røremaskine).  Hæld dejen i en 1,5 L form.

Rugbrødsdejen skal hæve ved stuetemperatur i 1  time (eller til den er vokset 1/3). Forvarm ovnen til 220o.

Sæt brøddejen i ovnen og skru ned til 180o. Bag ca. 1 time eller til brødet her en kernetemperatur på 96o.

Tip:
Der kan med fordel tilsættes lidt mere vand/væske til dejen. Dette kan gøre dejen mere våd og flydende. Den anbefalede vandmængde er vejledende. Tilsæt vandet/væden lidt af gangen og hold øje med dejen og prøv dig frem.

 

Softkernerugbrød med surdej:

Softkerneblandingen kan også bages med surdej. Erstat blot gæren med 150 g aktiv/bageklar surdej (rug eller hvede) og brug gerne ca. 29 grader varmt vand. Følg i øvrigt opskriften. Når dejen er hældt i formen skal den hæve ca. 20 % (typisk 1-2 cm). Tiden afhænger af rumtemperatur og surdejsaktivitet, men hævetiden er typisk mellem 2 og 4 timer.

Hæver din dej for kort tid, vil brødet sprække i toppen under bagning. Hæver dejen for lang tid vil den falde sammen i toppen og midten af brødet vil forblive ubagt.

Print opskrift

Bestil til opskriften

Økologisk Softkernerugbrød – 500 g

26,95 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Økologisk Softkernerugbrød – Kasse (6×500 g)

145,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv